Moje šťastná hvězda

Česnekové krevety na víně

Jsou hotové raz dva a vaši hosté si na nich pochutnají.


Ingredience:


250 g tygřích krevet


1 větší cibule


3 stroužky česneku


4 dcl bílého vína


4 lžíce olivového oleje


hrst nasekané petrželky


sůl


čerstvě drcený pepř


2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy


Postup:


Krevety oloupejte nebo je klidně nechte ve skořápce. V hlubší pánvi rozpalte olej a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Tři minuty restujte a pak na pánev přidejte krevety. Smažte je z obou stran po dobu čtyř minut. 


Nyní krevety dochuťte bílým vínem. Vařte dalších pět minut. Ke konci celou pánev zakapejte čerstvou citronovou šťávou a přidejte sůl a drcený pepř. Dozdobte nasekanou petrželkou a zapíchněte do krevet párátka.


Náš tip:


Místo klasického bílého vína můžete použít i portské.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden