Česnekové špagety s bazalkou

Využijte česnek i pro své zdraví, zvlášť teď na podzim. Nejenže skvěle chutná, ale navíc má léčivé účinky.


Suroviny:


500 g špaget


4 ks česneku


1 ks cibule


sůl


olivový olej


bazalka


Postup:


Špagety uvařte v bohatě osollené vodě al dente (lehce na skus, tedy ne úplně doměkka). Během varu si na větším množství olivového oleje zpěňte cibulku a přihoďte na plátky nakrájené celé 4 paličky česneku (na osobu 1 palička – ne stroužek).


Smažte tak dlouho, až česnek ztratí štiplavost. Oleje by mělo být v pánvi asi 2 cm. Pak přihoďte několik hrstí (podle chuti) nasekané čerstvé bazalky, stáhněte z ohně a přimíchejte uvařené špagety.


Vzhledem k tomu, že oleje se dává relativně dost, doporučujeme použít opravdu kvalitní (zdravější) olivový olej.

reklama
reklama