Česnekové žampiony s bylinkami

Bylinkovou marinádu můžete použít také na brambory či zeleninu na grilu, chutná i s kuřecím masem. Sušené bylinky můžete zaměnit za čerstvé ze zahrady.

Ingredience: 10 středně velkých žampionů, olivový olej, 3 až 4 stroužky česneku, sůl a pepř, sušený tymián, drcený kmín

Postup: Žampiony nejprve důkladně omyjte, očistěte a zbavte nožiček. Dále si nakrájejte česnek na tenké plátky. Marinádu připravíte tak, že v míse smícháte cca 1 až 2 dcl olivového oleje s plátky česneku a přidáte špetku tymiánu, špetku kmínu, soli a vše nakonec lehce opepříte.

V hotové marinádě nechte žampiony odpočívat co nejdéle. Během grilování je nezapomeňte průběžně potírat zbylou marinádou.

reklama
reklama

Komentáře