Chalupářská hovězí pečeně

Suroviny na 4 porce:

800 g zadního hovězího masa, 3 cibule, 3 mrkve, 3 kořenové petržele, 1 celer, 250 g špeku, sůl, pepř, sladká paprika, hladká mouka na obalení, lžička vinného octa, lžička cukru krystal

Postup:

1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očistěnou a na proužky nastrouhanou zeleninu včetně cibule osmahneme na nakrájeném špeku a přimícháme papriku. Pak přidáme maso, které z obou stran orestujeme.

2. Pekáč přendáme do předehřáté trouby na 160 °C. Přiklopíme a pečeme asi 1,5 hodiny. Maso občas obrátíme a omáčku promícháme. Nakonec ji zakápneme cukrem rozpuštěným v octě.

3. Podáváme s červeným kysaným zelím připraveným na sladko a bramborovým knedlíkem.

reklama
reklama