Chalupářský buřtguláš

Co by to bylo za top recepty s uzeninami, kdybychom vynechali starý dobrý buřtguláš.

Ingredience: 1 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce sladké papriky, 1 menší lžička pálivé papriky, 1 paprikový lusk, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžička majoránky, 6 větších brambor, 5 buřtů, 1 pikantní klobáska, olej do základu, 150 ml vody, sůl, mletý pepř

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, buřty i klobásku nakrájíme na půl kolečka a vše přidáme k cibulce společně s kořením, nakrájeným paprikovým luskem, prolisovaným česnekem, majoránkou a restujeme.

Pak vše podlijeme vodou a vaříme doměkka. Hladkou mouku si rozkvedláme ve vodě a zahustíme jí guláš. Necháme ho ještě chvilku probublávat. Než guláš odstavíme, musíme ho dochutit.

reklama
reklama