Chalupářský buřtguláš

Suroviny na 4 porce:

600 g točeného salámu

600 g brambor

4 cibule

2 lžíce sladké papriky

6 stroužků česneku

2 lžíce sádla

1 l vody

drcený kmín

majoránka

sůl

pepř

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno a salám na kolečka. Do rozpáleného kastrůlku dáme rozehřát sádlo, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený točeňák, cibuli a drcený kmín. Restujeme dozlatova, poté zaprášíme paprikou a znovu krátce orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené oškrábané brambory (pokud máme rané, dáváme i se slupkou), osolíme a přivedeme k varu.
Jakmile jsou brambory měkké, dochutíme pepřem, majoránkou a česnekem. Buřtguláš podáváme s chlebem, nebo v malém vydlabaném chlebovém bochníčku.

reklama
reklama