Moje šťastná hvězda

Chce jí matka řídit život? Našla jí i snoubence?

O svou dceru ANIČKU SLOVÁČKOVOU (24) se DÁDA PATRASOVÁ (63) pořád stará jako o malé dítě. Jenže dceři už to podle všeho začíná pořádně lézt na nervy. A to ještě před pár dny netušila, co pro ni maminka chystá za překvapení.

Letošní rok je pro rodinu Dády Patrasové (63) zlomový. Zřejmě ztratila svého milého, bojí se o dceru a do toho všeho přišla pohroma v podobě koronaviru, kterou vůbec nikdo nečekal.

Celý život se jí hroutí pod rukama. A její manžel Felix Slováček (76) si vesele dovádí se svou o mnoho let mladší partnerkou.

A aby toho všeho nebylo málo, teď ani pravděpodobně nemá žádný příjem, ze kterého by mohla žít a dopřávat si luxusu, na který byla ještě donedávna zvyklá.

Chodí jako tělo bez duše

Už minulý rok se spekulovalo nad tím, zdali se Dáda náhodou nerozešla se svým temperamentním Italem Vitem (50). Celé měsíce chodila jako tělo bez duše, vůbec o Vitovi nemluvila a ani příliš často nechodila do společnosti.

Pak ale zničehonic nastal zlom. Její dcera Anička (24) se dozvěděla, že má rakovinu prsu. V tu chvíli pro ni neexistovalo nic jiného než zdraví její milované dcery.

Jenže ta se s nemocí alespoň v začátcích popasovala relativně dobře. Jediné, co jí nedělalo dobře, byla lítostivá slova od jejích přátel, známých, fanoušků a také až přílišná starost její matky.

Anna se s nemocí chtěla vyrovnat sama a nechtěla, aby jí pořád někdo otravoval s tím, zda něco nepotřebuje, nebo radami, že by měla seknout s prací a odpočívat.

To bylo také to poslední, co by udělala. Aby přišla na jiné myšlenky, naopak začala pracovat mnohem víc. Ale na začátku roku se něco změnilo.

Přání své dcery naprosto ignoruje

Se začátkem chemoterapie přišly i první chmurné myšlenky. Zvládne to? Porazí zákeřnou rakovinu, nebo už nemá smysl se vůbec snažit?

Své obavy sdílela i s fanoušky na internetu a pochopitelně se svou rodinou. Jenže místo toho, aby ji maminka nechala být a byla dceři po ruce, když ona sama bude chtít, neustále jí měla volat, a dokonce chtěla, aby se nastěhovala k ní domů.

Asi aby o ni mohla pečovat dvacet čtyři hodin denně. To ale Anna nechtěla, chtěla si uchovat své soukromí, samostatnost a vše, co k samotnému bydlení a životu mladé dívky patří.

Dáda ale na prosby své dcery zřejmě příliš nedbala. Nedávno totiž měla za dcerou přijít s tím, že pro ni vymyslela rozptýlení, které by jí mohlo pomoci se z nemoci oklepat.

Matka se rozhodla vzít dceřin osud do vlastních rukou

Když se Anička dozvěděla, co jí matka provedla, zuřila. Proslýchá se totiž, že se Dáda rozhodla najít své dceři partnera. A tak se měla vytasit s mužem, synem jedné ze svých dlouholetých kamarádek.

Myslela si, že s ním Anička začne randit a všechno se tím rázem vyřeší. Ale opak se stal pravdou. Anna má totiž k mužům velmi svérázný vztah. Nevěří na lásku na první pohled ani na lásku na celý život.

Má velké problémy se zamilovat, a když už se jí to podaří, obvykle to dlouho nevydrží. Co se týče vztahů, má zkráka velký problém.

A proto matka snad ani nemohla předpokládat, že by se dala dohromady s mužem, kterého jí vybrala ona sama. Navíc Anička momentálně nemá vůbec náladu na seznamování a už vůbec ne na randění s cizími muži.

Po hereckých kuloárech však koluje informace, že dotyčný muž by se skutečně rád s Aničkou seznámil víc, neboť se mu moc líbí, a tak dělal všechno pro to, aby se ještě někdy potkali.

Jeho plány mu ale zřejmě překazil koronavirus. Anička musí dodržovat tu nejpřísnější karanténu. Kdyby totiž onemocněla virem COVID-19, mohlo by se jí velmi přitížit.

Kvůli chemoterapiím má totiž oslabenou imunitu, a kdyby onemocněla, zřejmě by musela do nemocnice, a to už by její maminka nemusela přežít.

Nikoho k sobě nepustí

A tak k sobě Anička nepouští vůbec nikoho ani v roušce. Nechce nic riskovat. Celou situaci jí však ztěžuje fakt, že v těchto těžkých dobách nemá mluvit ani se svou maminkou.

A to všechno kvůli jejímu neúspěšnému pokusu o seznámení. Anička s ní údajně od té doby nemluví, je uražená, a když už přec jen spolu prohodí pár slov, nezapomene jí to nejspíš Anička vyčíst.

Místo toho, aby jí Dáda pomáhala, naopak jí ještě přitěžuje dalšími starostmi. Zastání však Dáda nenašla ani u svého manžela Felixe. Ten má totiž svých starostí také dost.

Ne že by ho dcera nezajímala, ale obvykle se k ničemu mezi matkou a dcerou nevyjadřuje. A také se do života své dcery neplete.

Ví, že na to nemá právo, vzhledem k tomu, že se na něj Anička stále zlobí kvůli tomu, že opustil maminku a potažmo celou jejich rodinu kvůli své milence Lucii Gelemové (37).

Má smolný rok

Otec se své dceři proto snaží zavděčit tím, že jí splní to, co jí na očích vidí, neplete se jí do života a už vůbec jí neodporuje. Navíc ví, že Anička by stejně jeho názor nepřijala, neboť je velmi tvrdohlavá.

Jediný, koho z rodiny podle všeho Anna respektuje, je její starší bratr Felix (36). Ten má však svou rodinu a svůj život a nemůže být sestře nápomocný, kdykoliv si usmyslí.

Teď by ho sice při sobě potřebovala mít častěji, ale opět to nejde kvůli karenténě, která byla v Česku nedávno vyhlášena. A tak to vypadá, že rok 2020 bude pro Aniččinu rodinu hotovou katastrofou.

Na druhou stranu by ale všechno to, co potkalo nejen její rodinu, ale i zbytek světa, mohlo konečně dopomoci k tomu, aby se všechno mezi Aničkou a jejími rodiči konečně dalo do pořádku.

Největší problém je ale v tom, že nikdo nechce slevit ze svých nároků. Matka chce mít dceru pod kontrolou, Slováček chce klid od manželky, aby si mohl užívat s milenkou, ale rozvést se přitom nehodlá.

A to ani kvůli Gelemové, která na něj stále tlačí nejenom s veselkou, ale už nejspíš také se společným miminkem. Anička se nehodlá utápět ve smutku, a když už tak sama, protože si, jak se o ní říkává, ráda hraje na hrdinku.

Její starší bratr by se rád zastal své sestry, ale protože je nyní nemocná, tuší, že pomoc matky, jeho i otce ještě bude potřebovat. Nechce vyvolávat konflikty.

Je však otázka, zda Felix starší a Felix mladší vědí, co se mezi Aničkou a její matkou aktuálně odehrává a že jí Dáda chtěla najít ženicha.

Co její nápadníci?

Jakmile se v Česku alespoň trochu uvolní atmosféra a s ní i bezpečnostní podmínky, teprve pak se ukáže, jak je vztah matky a dcery pevný. A možná Dáda nakonec zjistí, že bylo naprosto zbytečné Aničce někoho hledat.

Nedávno se spekulovalo nad tím, že se o Annu ucházejí hned dva mladíci. Jenže Anička se prozatím rozhodla oba ignorovat a věnuje se jen sama sobě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden