Můj kousek štěstí

Chcete být přirozeně krásná i bez chemie?

Místo drahých kosmetických značek upravte svůj jídelníček a vyzkoušejte přípravky na přírodní bázi. Možná zjistíte, že vám příroda vyhovuje víc než vyspělé technologie.

Přirozená krása se odjakživa spojuje se zdravým vzhledem. Vzhled vlasů, pleti a nehtů je vnějším odrazem vašeho vnitřního zdraví. Prozradíme vám, jak získat přirozeně zdravé vlasy a pokožku. Říká se, že nejjednodušší způsob, jak se zkrášlit, je pít dostatečné množství vody.

Voda hydratuje, napíná pokožku a zajišťuje, aby metabolismus fungoval efektivně. Pokud nemá pleť dostatek tekutiny, vypadá pak starší. Navíc dehydratace může způsobit bolesti hlavy, nedostatečnou koncentraci a zpomalit metabolismus.

Zapomínat byste neměla ani na dostatečný příjem vitamínů a živin, které je nejlepší dodat pomocí zeleniny a ovoce. Pro pleť jsou nedůležitější vitamíny E, C a A, které v běžně najdete v nenasycených olejích, mrkvi, jablku, ořeších nebo šípcích.

Vlasy, kůže a nehty jsou totiž tvořeny pojivovou tkání, která se skládá především z kolagenu a keratinu, což jsou silné vláknité proteiny. Pro tvorbu těchto proteinů jsou nezbytné právě stavební živiny a pokud jich máte dostatek, pak se kvalita vašich vlasů, kůže a nehtů viditelně zlepší.

Vrásky můžete zase zredukovat pomocí diety s vysokou hodnotou antioxidantů. Ta zahrnuje brusinky, borůvky, jahody, špenát a kapustu.Vždy máte možnost volby, buď svým vlasům a pleti dodáte péči pomocí běžného přípravku z drogérie nebo jim budete věnovat kousek času s budete provádět pravidelnou péči s kvalitní přírodními prostředky.

Jedním z klasických příkladů je kokosový olej. Posiluje vlasové kořínky a proniká i do samotného vlasu, takže ho regeneruje od kořínku ke konečkům. Kůži dokáže nejen promazat, ale i hydratovat, takže je a hebká, hladká a bez vrásek.

Poskytuje jí ochranu proti škodlivým vlivům okolního prostředí a poškození volnými radikály. Místo čistících šamponů, po kterých zbavíte vaše vlasy smogu a nečistot z okolí, použijte raději jablečný ocet smíchaný s vodou.

Odér mokrých vlasů po nanesení octu je sice zpočátku trochu nepříjemný, ale po uschnutí zcela zmizí. Po této ozdravné kúře si budete moci vlasy mít pouze vodou, jednou za čas v kombinaci s jedlou sodou, a účes vám zůstane lesklý, ale ne mastný.

Maska ze zeleného jílu vám zase odstraňuje odumřelé buňky pleť zjemňuje a vypíná, takže působí proti vráskám. Masku připravíte ze 2 lžíc jílu, které rozmícháte ve vodě. Necháváte působit 15 - 20 minut a poté ji smyjete vlažnou vodou.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden