Můj kousek štěstí

Chcete mít bělejší zuby?

K domácímu lehkému bělení zubů můžete použít speciální zubní pasty, jedlou sodu a nebo zkusit metodu oil pulling. Ta navíc nabízí i ozdravení ústní dutiny.

Metoda vychází z indické ajurvédy a provádí se tak, že si ráno nalačno dáte do úst lžičku panenského oleje, ideálně kokosového. Ten totiž obsahuje kyselinu laurovou, která má výrazné antimikrobiální i protizánětlivé účinky. Můžete ale použít i olivový, slunečnicový či sezamový. Ten pak v ústech převalujete 20–30 minut, poté ho vyplivnete, vypláchnete ústa vlažnou vodou a potom si vyčistíte zuby i jazyk kartáčkem bez zubní pasty.

Bělí a detoxikuje

Nečekejte ale okamžité vybělení do zářivého lesku. Zesvětlení zubů je spíš důsledek zvýšené zubní hygieny, což vede k čistší, a tím pádem světlejší zubní sklovině. Hlavní výhodou je, že zbavíte ústní dutinu škodlivých bakterií a dokonale ji vydezinfikujete.

Kvalitní oleje mají schopnost narušovat tukové vrstvy bakterií, ty se pak uvolňují z povrchu ústní dutiny i zubů a navážou se na olej a po vyplivnutí se jich zbavíte. Olej navíc vytvoří na zubech film, který znesnadňuje další usazování zubního plaku, funguje jako prevence kazů.  Pokud trpíte zánětem dásní nebo skvrnami na zubech, obraťte se na zubního lékaře nebo dentální hygienistku. Oleje vám nepomohou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden