Můj kousek štěstí

Chcete mít krásné vlasy i v létě?

Udržet zdravý vzhled vlasů během horkých měsíců dá docela práci. Přesto se můžete pyšnit krásnou hřívou, stačí jim věnovat speciální péči.

Zrádné slunce
Sluníčko je fajn, přináší lepší náladu, krásné opálení a podporuje tvorbu vitaminu D, jeho prudké paprsky ale mohou nejen způsobit spálení pokožky, ale mají i nepříznivý dopad na vlasy. Způsobují jejich vysoušení, lámavost a třepení konečků, narušují jejich obranyschopnost a „požírají“ barvu. V horkých dnech raději noste klobouk, kšiltovku, nebo šátek, při opalování je můžete skrýt pod ručníkem. A polednímu slunci se raději úplně vyhněte...

Koupání v bazénu i v moři
Také koupání zhoršuje kvalitu vlasů, ať už jde o sůl v moři nebo chlor v bazénu. Oboje má nepříznivý vliv na vlasová vlákna. A pokud máte vlasy odbarvené, může ji chlor dodat nehezký zelenavý nádech. Před vstupem do vody vlasy raději alespoň vyčešte a zajistěte skřipcem nebo si udělejte drdol, aby se nezmáčely celé. Nepoužívejte ale gumičky či spony s kovovými prvky, ty by mohly vlasy poškodit a reagovat s vodou. Po plavání vlasy opláchněte čistou vodou a nedrhněte je nešetrně ručníkem, mohly by se polámat. Jen ji jemně vymačkejte a po příchodu domů umyjte vlasy jemným šamponem a pokud možno nechte přirozeně uschnout.

Účes a barvení
Začátkem léta je vhodný čas na zastřižení konců nebo zkrácení vlasů. Odstraníte tak roztřepené konečky, vlasům ulevíte a díky vhodnému letnímu účesu si ušetříte práci s jeho údržbou. Jednou týdně aplikujte také regenerační vlasovou masku. Co se týče barvení, protože slunce vlasy zesvětluje, zkuste světlý melír,. Tmavý by vám rychle vybledl. Celkové barvení odložte raději až na podzim, v létě volte raději šetrnější přelivy, které nezasahují do vnitřní struktury vlasu, takže nezhoršují jejich kvalitu a tolik je neoslabují. Nejen ochranu barvy, ale i celkovou vám poskytnou solární vlasové spreje s UV filtr. Většinou obsahují prospěšné oleje, které vlasy hydratují a chrání proti slunečním paprskům. Stačí je jen na vlasy nastříkat ze vzdálenosti asi 30 cm a můžete vyrazit.

Vlasová výživa
Aby byly vlasy v létě zdravé, neuškodí dodat jim potřebnou výživu také z“zevnitř“. Dopřejte jim potřebnou vzpruhu v podobě doplňku stravy s vitaminy a minerály. Obvykle se berou třim měsíce a obsahují ucelený komplex všeho, co potřebují – tuto kúru ocení i vaše pokožka a nehty. Do jídelníčku také zařaďte více potravin s obsahem vitaminu A, B a zinku. Vitamin A je například v mléce, sýrech, brokolici, mrkvi, zelí, broskvích a meruňkách, mase a rybách. Vitamin B najdete třeba v pivovarských kvasnicích, játrech, rýži, vaječném žloutku či obilovinách. Zinek zase třeba v hovězím a vepřovém mase, v játrech, vejcích, ústřicích, sýrech, fazolích, dýňových semenech a ořeších.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden