Můj čas na kafíčko

Chcete omládnout? 4 tipy na rychlou masáž obličeje

Dopřejte si ji alespoň třikrát v týdnu, každý den by však bylo nejlepší. Už po krátkém čase zjistíte, že vaše tvář je svěžejší, takže budete vypadat mladší.

Nos: Začněte v bodě mezi kořenem nosu a začátkem obočí. Třetím a čtvrtým prstem pravé ruky promasírujte kousek pravé části nosu vedle oka směrem dolů. Opakujte nejméně třikrát. Pak totéž udělejte na levé straně.

Tato masáž zmírní tzv. vrásky hněvu, což jsou rýhy mezi obočím a kolem kořene nosu. Nad nosními dírkami: Prostředníčkem masírujte oblast střídavě nahoru a dolů. Při pohybu nahoru zesilte tlak, směrem dolů ho zeslabte – tento pohyb uvolní maz a vyčistí ucpané póry.
Masáž opakujte alespoň šestkrát.

Čelo: Třetí a čtvrtý prst pravé i levé ruky přiložte na střed čela a ve spirálovitých pohybech masírujte čelo ven směrem ke spánkům. Pohyb pod jemným tlakem zopakujte ještě nejméně třikrát.Tato masáž zjemňuje horizontální vrásky na čele.

Okolí očí: Zavřete oči, třetí a čtvrtý prst ruky přitlačte na tři sekundy na nejhlubší bod vnitřních koutků. Potom oběma prsty kružte okolo očí. Zopakujte alespoň dvakrát, podpoříte tím lymfatický tok. Tato masáž zjemňuje vrásky a tmavé kruhy pod očima.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden