Můj čas na kafíčko

Chcete se na fotkách líbit?

Chcete, aby vám to na fotkách z dovolené slušelo, ale máte pocit, že pořád vypadáte hůř než ve skutečnosti? Poradíme vám pár triků na krásu.

Zapomeňte na sýr

Křečovité grimasy, které se na našich obličejích vytvoří při vyslovování slova sýr, jsou na fotkách hotovou pohromou. Mnohem lepší je jemný úsměv, doplněný o lehce přimhouřené oči. Působí to přirozeněji. Pokud chcete mít na snímku široký úsměv, smějte se nahlas. Zvukový efekt podpoří přirozený vzhled vašich rtů.

Rozpusťte si vlasy

Nejhorší účes, který můžete při fotografování mít, jsou vlasy svázané do drdolu nebo ohonu. Na fotce je vidět jen jejich malá část a vaše hlava bude vypadat jako meloun. Pokud se přesto fotíte se svázanými vlasy, natočte mírně hlavu, aby byla vidět větší část vlasů.

Jako socha? NE!

Další chybou je focení ve strnulé pozici. Toužíte se vyfotit před památkou a zaujmete pozici vojáka v pozoru. I ta socha, s níž se fotíte, bude vypadat přirozeněji. Raději vykročte jednou nohou vpřed a váhu držte na zadní noze. Jednu ruku nechte volně podél těla, druhou si lehce prsty opřete o stehno přední nohy.

Pryč s dvojitou bradou

Pokud se fotíte sama, držte foťák dále od sebe. Čím blíže ho k sobě máte, tím více vám obličej zdeformuje. Výsledkem je velká brada a divně vypouklý obličej. Objektiv by měl být vždy nad úrovní očí. Focení zespodu je nelichotivé, a často dělá dvojitou bradu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden