Moje chvilka pohody

Chcete zhubnout? Vyzkoušejte dietu 5:5:5!

Možná si vzpomenete na dietu 5:2, jejímž pravidlem je jíst pět dnů v týdnu normálně a dva dny dodržovat přísný jídelníček s velmi omezeným přísunem kalorií. Nová dieta 5:5:5 vychází právě z ní. Vymyslela ji specialistka na výživu Angela Dowdenová.

Radí jíst každý den pět 80gramových porcí ovoce či zeleniny zelené barvy, ta je totiž bohatší na vlákninu a neobsahuje cukry. Dodržováním těchto pravidel se dají zhubnout dvě kila za dva týdny, což je optimální způsob hubnutí a nehrozí při něm prakticky žádný jojo efekt.

Povoleny jogurty i maso

Zajímá vás, jak jídelníček této diety vypadá? K snídani si dejte třeba 80 g jahod nebo borůvek a k tomu 150 g bílého nízkotučného jogurtu. Na oběd si připravte lososa na páře s grilovanou zeleninou a k večeři si naservírujte libové jehněčí se zeleninou a kuskusem. K dopolední a odpolední svačině si vezměte kus ovoce nebo hrst ořechů a rozinek. Povolené jsou i další potraviny, třeba nízkotučné mléčné výrobky, rýže, luštěniny, olivový olej a podobně.

Jíst často, ale méně

Proč to zabírá? Malé porce jídla častěji zajistí rovnoměrné a efektivnější trávení a zrychlí metabolismus. Při pravidelném jídelníčku navíc nemá tělo tendenci ukládat zásoby (tuky) na horší časy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden