Můj čas na kafíčko

Chcete zpevnit zadeček? Víme, jak na to

Nebojte, nebudeme vás přemlouvat k tomu, abyste začala chodit do posilovny. Jistě jste to už párkrát slyšela, ale připomeňme si, že existují tři základní cviky, které vás nebudou stát ani korunu a můžete je provádět i v pohodlí domova. Stačí každý den několik minut.

Dřepy

Pro posílení a vytvarování pozadí přímo cvičební klasika, které se můžete věnovat v každé chvilce volna, klidně u televize. Začněte tradičními dřepy s mírně rozkročenýma nohama. Dbejte na to, abyste měla rovná záda a natažené ruce nad koleny.

Když si dáte ruce v bok, zátěž se tím sníží. Cvičení bude ještě účinnější, když si vezmete do ruky lehké činky. Pro začátek si dejte dvě až tři sady po osmi až šestnácti opakováních.

Zátěžová chůze

Spojte užitečné s příjemným, a pokud vám to zdraví i terén vašeho nejbližšího okolí dovoluje, choďte do kopce. Samozřejmě že nejefektivnější je chůze po horách, ale jistě se nějaký ten kopec ve vašem okolí najde. Patří sem i chůze do schodů.

To je vůbec nejpřirozenější cesta k pevnějším svalům a zároveň funguje i jako velmi účinné kardio cvičení. Chůze do kopce by měla ale trvat přinejmenším patnáct až dvacet minut!

Zatínání svalů hýždí

Cvičení se dá provádět i při čekání na zastávce, při mytí nádobí, u televize nebo i v práci, ať už v ní sedíte, či nikoli. Stačí se rovně postavit, nohy mírně rozkročit a zpevnit břišní svaly.

Pak už jen zatněte hýžďové svaly a vydržte v této pozici aspoň 5–10 sekund. Poté svaly uvolněte a opakujte stejný pohyb aspoň 15krát za sebou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden