Cheesecake s jahodami

Tento vynikající moučník pochází z Ameriky, ale i u nás je velice oblíbený.

Suroviny na 10 porcí

Na těsto - 200 g máslových sušenek - 70 g másla - pečicí papír

Na náplň - 400 g mascarpone - 200 g lučiny - 250 g zakysané smetany - 200 g moučkového cukru - 3 vejce - 1 vanilinový cukr - 1 lžička citronové šťávy - jahody

Postup

1. Sušenky rozdrťte a smíchejte s máslem. Těsto vtěsnejte na dno a boky dortové formy s pečicím papírem a pečte 10 minut při 180 °C.

2. Ingredience na náplň (kromě jahod) prošlehejte. Nalijte na korpus a pečte 30 až 40 minut. Pak troubu otevřete a nechte dort dojít. Po vychladnutí dejte dort zatuhnout přes noc do lednice.

3. Cheesecake podávejte ozdobený jahodami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden