Cheesecake s višňovou omáčkou

Jemný tvarohový dort s ovocným přelivem bude hned pryč.

Příprava: 70 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 16 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na korpus

- 250 g máslových sušenek

- 120 g másla

Na náplň

- 600 g tučného tvarohu

- 1 vanilkový cukr

- 150 g cukru

- 1 lžička strouhané citronové kůry

- 3 vejce

Na přeliv

- 1 vanilkový cukr

- 1 vanilkový pudink

- 500 g kompotovaných višní

- 3 lžíce cukru

Postup

1. Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs vtlačte na dno vymazané formy.

2. Tvaroh prošlehejte s cukrem. Postupně zašlehejte zbylé ingredience a vejce. Krém nalijte na korpus. Pečte při 160 ºC asi 55 minut.

3. Višně vypeckujte a rozmixujte s trochou kompotové šťávy. Přidejte cukry a pudink. Přeliv krátce povařte.

reklama
reklama