Cherry pstruh

Příprava: 35 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč

Grilovaný pstruh s cherry rajčaty se řadí mezi nejčastější grilovací variace v době rybářské sezony.

Suroviny na 4 porce:


  • 4 vykuchaní pstruzi

  • 400 g cherry rajčat (může být i více)

  • 5 stroužků česneku

  • 100 g anglické slaniny (plátky)

  • 2 lžíce suchého bílého vína

  • 2 jarní cibulky

  • 2 hrsti čerstvé bazalky

  • 1 snítka rozmarýnu

  • 2 lžíce slunečnicového oleje

  • bílý mletý pepř

  • sůl


Postup:

  1. Pstruhy řádně opláchneme a osušíme. Každou rybu samostatně vložíme na alobal, vyložený slaninou, hřbetem dolů a s rozevřeným břichem vzhůru. Osolíme je a opepříme. Do každé vložíme cca ¼ snítky rozmarýnu.

  2. Přidáme cherry rajčata nakrájená na půlky a společně s nasekaným česnekem přidáme na ryby. Posypeme najemno nakrájenou cibulkou, zakapeme olejem a bílím vínem.

  3. Ryby důkladně pak důkladně zabalíme do alobalu a vložíme na gril a pečeme asi 15 minut a jednotlivé balíčky průběžně otáčíme.

  4. Pečené pstruhy posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a můžeme podávat.

reklama
reklama

Komentáře