Chilli con carne

Lahodné zahřívací jídlo. Navíc je velmi společenské, stačí vše servírovat ve velkých mísách a každý si nabere jen to, co má rád a na co má právě chuť. Pamatujte ale na to, že správně podušené chilli con carne by mělo být pořádně husté a také šťavnaté.

Suroviny: 4 porce

1 chorizo klobása
500 g mletého masa
1 konzerva fazolí
500 g rajčatové omáčky
1 ks cibule
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky mleté skořice
½ lžičky mletého koriandru
2 lžíce sladké chilli omáčky
olej, ideálně olivový

Postup:

Na rozpálené pánvi s trochou oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme klobásu a opékáme do zhnědnutí cibulky. Přidáme maso a snažíme se ho rozdělit na co nejmenší kousky a promícháváme, dokud není opečené dohněda ze všech stran.

Postupně vmícháme koření, rajčatovou a chilli omáčku i fazole. Když začne směs bublat, stáhneme plotýnku na půlku a vaříme za občasného promíchání asi 20 min.

Podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.

Doba přípravy: 60 min
Cena: 160 Kč

reklama
reklama