Chilli con carne Mexico

 Suroviny na 4 porce:

1 červená paprika

150 g fazolí

5 stroužků česneku

500 g mletého hovězího masa

1 cibule

2 červená chilli paprička

drcený pepř

sůl

3 rajčata

0,5 l hovězího vývaru

chilli koření

1–2 lžíce kukuřičné mouky

Postup:

Fazole den předem namočte (i na 2 dny). Rajčata nařízněte, spařte, oloupejte a dužinu nasekejte nadrobno. Vývar ohřejte, aby byl horký. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nasekejte najemno, česnek nakrájejte na plátky. V hlubší pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli a osmažte dozlatova. Přidejte česnek a ihned mleté maso. Společně vše restujte, dokud se maso nerozpadne na drobné kousky. Pak přidejte fazole s rajčaty, krátce osmahněte a zalijte částí vývaru.

Podle chuti osolte a okořeňte pepřem a chilli kořením. Směs přikryjte poklicí a za občasného míchání a podlévání duste, dokud nejsou fazole měkké. Zatím očistěte chilli papričku s paprikou a nasekejte je najemno. Když jsou fazole měkké, přidejte sekané papriky a krátce poduste. Chilli con carne vyduste do požadované konzistence nebo zahustěte kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Chilli con carne Mexico podávejte s rýží nebo chlebem. Podle chuti lze přidat i kukuřici.

reklama
reklama