Chipsy z červené řepy

Mezi kořenovou zeleninu patří i červená řepa. Neprávem trochu opomíjená, přitom jeden z nejzdravějších druhů zeleniny se spoustou možností využití.

Potřebujete:

2 ks červené řepy, 1 lžičku mořské soli, mletý pepř, nejlépe čerstvý olivový olej na potření

Postup


  1.  Řepy očistěte a nakrájejte na velmi tenké plátky a potřete je trochou olivového oleje, můžete použít panenský, ale hlavně musí být kvalitní.

  2. Plech vyložte pečicím papírem, rovnoměrně na něj poskládejte nakrájené plátky řepy a lehce je, dle svého uvážení, opepřete.

  3. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut do křehka – doba závisí na tloušťce plátků.

  4. Po vyndání je ještě horké posypejte solí, nechte vychladnout a podávejte jako zdravou chuťovku. .

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama