Můj kousek štěstí

Chlapák, který není lovcem, ale obětí žen

Můj kousek štěstí

Drtikol se vyučil fotografem, válel na bicí a baskytaru a nakonec zkusil flirt s politikou

Za svůj život si Vladimír Kratina (70) vyzkoušel mnoho profesí, včetně podnikání. Více nebo méně úspěšně. Žádné zkušenosti ale nelitoval. Díky pestrému životu ho prý divadlo nikdy neomrzelo.

Při vyslovení jeho jména se dodnes spoustě lidí vybaví svérázný Drtikol z filmu Prázdniny pod psa. Role drsňáků ho potkávaly často, ve skutečnosti to je ale prý křehký muž. Vysoký, charismatický herec je dodnes, i když oslavil čerstvě sedmdesát, v jednom kole.

Narodil se v Praze, ale z porodnice si to s maminkou namířili rovnou na Křivoklátsko, kde bydleli do jeho dvanácti let. Jako malého ho jeho otec, strojvedoucí, občas vozil parní lokomotivou, na zastávkách ho ovšem musel schovávat, protože se to nesmělo.

Pak ho osud zavál do Ostravy-Poruby. Otec tam dostal novou práci, přeškolil se totiž na elektrické lokomotivy, a k tomu pěkný byt. Vladimír zde

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden