Chléb s medvědím česnekem

Díky struktuře těsta lze z chleba pohodlně odlupovat jednotlivé kousky a nemusí se krájet.


Ingredience:


2 hrnky hladké mouky


 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky


1 hrnek vlažné vody


3 lžičky cukru krystal


½ lžičky soli


3 lžíce rozpuštěného másla


1 sáček sušeného droždí


1 svazek medvědího česneku


100 g tvrdého kozího sýra


Postup:


V míse promíchejte prosáté obě mouky spolu s droždím, cukrem, solí, máslem a vlažnou vodou v hladké a jen mírně lepivé těsto. Nechte kynout 1,5 až 2 hodiny.


Po vykynutí těsto vyválejte do tvaru obdélníku. Navrch těsta rozložte nadrobno nasekaný medvědí česnek a rozdrobený kozí sýr.


Těsto podélně rozdělte na čtverce. Formu vymažte máslem a čtverce těsta naskládáte nastojato vedle sebe. Pečte na 180 °C zhruba 40–45 minut dozlatova.

reklama
reklama

Komentáře