Chlebová polévka s houbami a sýrem Asiago stravecchio

Potřebujete:

400 g starého chleba, 1 l vývaru, 200 g hub, 100 g sýra Asiago stravecchio, olivový olej, máslo, sůl, případně čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:


  1. Vývar se třemi lžícemi olivového oleje přiveďte k varu. Pak přidejte chleba nakrájený na kousky a míchejte, až vznikne jednolitá směs. Tu nechte za častého míchání vařit půl hodiny.

  2. Houby očistěte, nakrájejte je na plátky, posolte a natroše oleje orestujte.

  3. Polovinu chlebového vývaru nalijte do zapékací mísy, přidejte orestované houby, polovinu sýra nastrouhaného na hoblinky a zalijte zbylou polovinou vývaru.

  4. Navrch nasypte zbylé sýrové hoblinky, přidejte několik oříšků másla a dejte na chvíli gratinovat do trouby při 200 °C. Servírujte ozdobené kousky hub, případně trochou sýra a petrželkou. .

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama