Chlebovo-cibulová polévka

Chlebová polévka byla považovaná za jídlo chudých, ale v kombinaci s cibulí vás její chuť mile překvapí.

Příprava: 35 min

Náročnost: x

Cena: 30 Kč

Potřebujete:

3 cibule

1 krajíc starého chleba

1 lžíci oleje

1 lžičku másla

1 lžíci hladké mouky

1 kostku bujonu

1 vejce

1 stroužek česneku

špetku muškátového květu

kmín

petrželovou nať

Cibule oloupejte a nakrájejte na proužky, česnek a chleba nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo s olejem, vsypejte na něj cibuli i drobky chleba a osmažte, až cibule zesklovatí.

Přidejte kmín a muškátový oříšek, nechte rozvonět, přisypte mouku a udělejte jíšku. Zalijte trochou vody, rozšlehejte metličkou a dolijte cca 3/4 l vody. Když se voda začne vařit, vhoďte kostku bujonu a vařte asi 20 minut.

Na závěr vlijte rozšlehané vejce a vypněte plamen. Polévku dochuťte nakrájenou zelenou petrželkou a můžete podávat.

reklama
reklama

Komentáře