Chřest s omáčkou

Příprava: 35 min. Cena za 1 porci: 27 Kč

Suroviny na 4 porce:

● 175 g másla

● 1 kg chřestu

● 1 šalotka

● sůl a pepř

● 100 ml suchého bílého vína

● 100 ml zeleninového vývaru

● 1 lžička citronové kůry

Postup:

Na kostičky nakrájíme 150 g másla a dáme do mrazáku. Chřest oloupeme ve spodní třetině, umyjeme a 9 min vaříme v páře na skus. Oloupeme šalotku, nakrájíme a necháme na 25 g másla zesklovatět.

Přilijeme víno, přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu. Přidáme vývar a necháme svařit na cca 75 ml. Do omáčky zašleháme kousky studeného másla, ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. Chřest podáváme s omáčkou s novými bramborami.

reklama
reklama

Komentáře