Můj kousek štěstí

Chřest se sýrovou omáčkou

Vařený chřest v kombinaci s jemnou, krémovou omáčkou je prostě neodolatelný.

Potřebujete:

✿ 1 svazek chřestu
✿ 1 kolečko citronu
✿ 2 kostky cukru
✿ 2 lžičky soli
✿ máslo

Omáčka:

✿ 2 lžíce másla
✿ 2 lžíce hladké mouky
✿ 300 ml mléka
✿ 100 g ementálu
✿ 100 g čedaru
✿ sůl, pepř

1. Chřest očistěte a odlomte spodní dřevnaté části. Do hrnce dejte vařit vodu, přidejte sůl, cukr a kolečko citronu. Chřest svažte provázkem a postavte nastojato do hrnce s vodou tak, aby špičky zůstaly nad vodou, zakryjte a vařte 2–5 minut.

2. Nastrouhejte sýry. V kastrolu rozpusťte máslo, zasypejte moukou, osmahněte, zalijete mlékem a rozmíchejte dohladka.

3. Přidejte nastrouhané sýry a za občasného míchání vařte asi 15 minut. Dochuťte solí a pepřem a omáčkou přelijte porce vařeného chřestu na talíři. Můžete posypat trochou strouhaného sýru či bylinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden