Chřest zapečený se slaninou

To, zda je chřest silný či tenký, nemá na chuť vliv. S tenkým budete mít trochu víc práce při čištění. Před vařením je vždy nutné zbavit jej pevných vláken v dolní části stonku.

Potřebujete:

100 g slaniny, 50 g tvrdého sýra, 200 g zeleného chřestu, sůl, pepř, olivový olej

Postup:


  1. Výhonky zeleného chřestu (raději silnější) omyjte, odkrojte spodní konce a lehce dočistěte spodní část škrabkou.

  2. Chřest naskládejte vedle sebe na pečicí papír a pomocí mašlovačky lehce potřete olivovým olejem. Vždy jeden nebo několik kousků chřestu obalte pruhem slaniny a posypejte nastrouhaným tvrdým sýrem. Vložte do trouby rozehřáté na 175 °C a pečte asi 10 minut.

  3. Chřest zapečený se sýrem a slaninou servírujte hned po upečení, dokud je vše křupavé. Podávejte buď samotný, nebo se zeleninovou oblohou. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden