Můj čas na kafíčko

Chřestová zmrzlina

Máte rádi chřest? A víte, že se z něj dá udělat lahodná chřestová zmrzlina?

Suroviny na 4 porce:

3 žloutky

150 g másla

150 g cukru

100 g bílého chřestu

100 g jahod

0,1 l portského vína

2 lžíce medu

1 lžíce octu balzamika

1 kelímek smetany ke šlehání

1 vanilkový lusk

Postup:


  1. Chřest očistíme, oloupeme a rozvaříme v troše cukrového sirupu (cukr s vodou). Smetanu s cukrem a vanilkovou dření svaříme a scedíme na žloutky, dáme do hrnce a rychle necháme přejít varem. Přidáme rozmixovaný chřestový rozvar. Nevaříme.

  2.  V zmrzlinovači umícháme zmrzlinu. Jahody nakrájíme na kousky a marinujeme ve svaru z portského vína, cukru a medu. Zmrzlinu podáváme přelitou balzamikem a ozdobenou hlavičkami zeleného chřestu.

  3. Příprava: 50 minut         

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden