Chřestová zmrzlina

Suroviny na 4 porce:

3 žloutky

150 g másla

150 g cukru

100 g bílého chřestu

100 g jahod

0,1 l portského vína

2 lžíce medu

1 lžíce octu balzamika

1 kelímek smetany ke šlehání

1 vanilkový lusk

Postup:

Chřest očistíme, oloupeme a rozvaříme v troše cukrového sirupu (cukr s vodou). Smetanu s cukrem a vanilkovou dření svaříme a scedíme na žloutky, dáme do hrnce a rychle necháme přejít varem. Přidáme rozmixovaný chřestový rozvar. Nevaříme.   V zmrzlinovači umícháme zmrzlinu. Jahody nakrájíme na kousky a marinujeme ve svaru z portského vína, cukru a medu. Zmrzlinu podáváme přelitou balzamikem a ozdobenou hlavičkami zeleného chřestu.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama