Chřestový krém

Do polévky přidejte trochu tymiánu. Podávejte ji s plátkem opečené bagety, na kterou můžete přidat trochu ricotty. Efektním pečivem jsou také dlouhé silné tyčinky, které lze koupit v některých pekařských prodejnách.

Ingredience: 4 porce

500 g zeleného chřestu
1 šalotka
1 lžíce másla
600 g zeleninového vývaru
1 stroužek česneku
sůl
pepř
sezamové semínko
50 ml smetany
½ lžičky drceného římského kmínu
pivní tyčinky

Postup:

Z chřestu odřízněte tvrdé konce. Zelený chřest není třeba loupat. Pak ho nakrájejte na kousky. Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. Stroužek česneku nakrájejte na plátky. V hrnci nechte rozpustit máslo. Opečte na něm šalotku. Po chvíli přidejte česnek, kmín a nechte rozvonět.

Přidejte na kousky nakrájený chřest a vývar. Polévku přiveďte k varu. Vařte přibližně 10 minut. Poté ji rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Podle chuti ji osolte a opepřete. Ještě jednou ji prohřejte a vmíchejte smetanu. Polévku už dál nevařte. Servírujte ji posypanou sezamovým semínkem.

Příprava: 40 min
Cena/porce: 30 Kč

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama