Moje sladké tajemství

Chřestový krém s pošírovaným vejcem

Suroviny:

25 g másla

350 g zeleného chřestu

3 šalotky

2 hrsti špenátu

2 stroužky česneku

700 ml zeleninového vývaru

sůl

3 plátky chleba

4 vejce

olivový olej

Postup:

Máslo a olej rozehřejte v širším hrnci, přidejte špičky chřestu a pár minut je restujte, aby změkly. Vyjměte je a dejte stranou. Do tuku v pánvi vložte nakrájené šalotky a 5–8 minut je opékejte.

Pak přidejte kousky chřestu a opékejte dalších 10 minut. Na poslední minutu přidejte i česnek. Po minutě vmíchejte špenát, zalijte vývarem, přiveďte k varu, rozmixujte tyčovým mixérem a osolte.

Do vroucí vody vložte pomocí naběračky vejce a vařte ho asi 2–3 minuty, aby byl bílek tuhý a žloutek zůstal tekutý. Děrovanou naběračkou vejce vylovte, nechte okapat a vložte do polévky.

Tip!

Pár špiček zeleného chřestu si dejte stranou, opečte je na másle a polévku jimi ozdobte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden