Moje šťastná hvězda

Chřestový salát s pršutem

I jaro dokáže překvapit tropickými teplotami. Osvěžte se proto svěžím salátem s italskou sušenou šunkou.


Suroviny:


5 chřestových výhonků


1 limeta


5 jahod


100 g sušené šunky pršut


2 hrsti čerstvého polníčku nebo čerstvých špenátových listů


3 lžíce jablečného octa


1 lžíce medu


1 lžíce balsamica


sůl, pepř


2 lžíce olivového oleje


Postup:


Nejprve si připravte zálivku na salát. Vymačkejte šťávu z poloviny limetky a smíchejte ji s jablečným octem, medem, balsamikem a přidejte sůl a pepř.


Do kastrolu si nalijte zhruba jeden a půl litru vody a přiveďte ji k varu. Lehce osolte, a jakmile začne voda vřít, vložte do ní očištěný chřest. Seřízněte konce a škrabkou oloupejte kůrku.


Vařte přibližně pět minut. Na pánvi si rozpalte olej a chřest restujte tak dlouho, dokud nebude tak akorát na skus. 


Na talíř rozprostřete polníček nebo špenát, nakrájené jahody a natrhanou šunku. Nakonec přidejte nakrájený chřest a salát lehce zalijte zálivkou.


Tip pro lepší chuť


Zeleninu můžete obměňovat dle chuti. Hodí se do něj také olivy, kapary nebo například i hroznové víno či granátové jablko.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden