Moje šťastná hvězda

Chtějí snad Eva a Vašek okrádat stát?

Danit budou v jiné zemi!

Pěvecká dvojice EVA (45) a VAŠEK (62) si za svou kariéru vydělala miliony, z nichž značnou část odevzdávala státu. S tím je ale zřejmě nadobro konec.

Své bohatství alespoň zatím daní tady v České republice. To se ale dost pravděpodobně velmi brzy změní. Oba se totiž rozhodli pro takzvaný daňový ráj. „Není to o tom, že budeme platit méně,“ prozrazuje mužská část slavné dvojice.

„Chceme se zbavit toho úřednického šimla, který je u nás tak nepříjemný,“ pokračuje Vašek s tím, že s českými úřady zkrátka nemají dobré zkušenosti a momentálně řeší úplně zbytečné problémy spojené s jejich neziskovou organizací Surf Club.

„Je to mezinárodní sdružení přátel, nově nám dali do zápisu, že z ní nesmíme mít zisk,“ prozrazuje hvězdné duo s tím, že si neví rady. Posledních 10 let daně odevzdávali a letos se pro ně v tomto směru všechno mění.

Eva a Vašek se začali zajímat, jak by se tato situace řešila v Americe, a přišli na to, že tam je to mnohem jednodušší. Vzhledem k tomu, že jejich druhým domovem je slunná Florida, zvažují možnost převodu neziskové organizace a danění svých příjmů právě tam.

Zámoří to jistí Nad touto variantou prý přemýšleli dlouhé čtyři měsíce a teď už mají domluvenou schůzku s daňovým poradcem. „Dáte příjem, výdej zůstává, zaplatíte daně a hotovo,“ popisuje Vašek, jak to v Americe chodí.

Je známo, že takhle se odvádění daní v Čechách vyhýbá řada vlivných politiků, sportovců nebo modelek. U nás se jim platit nechce, protože v zahraničí mají jednoduše výhodnější podmínky. Eva a Vašek si za svou kariéru vydělali miliony a pravděpodobně si myslí, že státu odevzdali peněz už dost.

A zřejmě po vzoru svých kolegů se rozhodli našemu státu už nedarovat ani korunu navíc. Pěvecká dvojice EVA (45) a VAŠEK (62) si za svou kariéru vydělala miliony, z nichž značnou část odevzdávala stá.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden