Můj kousek štěstí

Chtěl si zkusit Šemíkův skok?

Jsou na Vyšehradě nebezpečná místa, která mohou přitahovat neštěstí nebo lákat k sebevraždě? Proč se opakuje stále stejný příběh na stejném místě?

Nikdy bych tomu nevěřila, kdybych to neprožila spolu s dobrou známou. V blízkosti Vyšehradu měla moje kosmetička a pedikérka v jedné osobě svůj salón. Chodívala jsem k ní nejen na údržbu svého zevnějšku, ale často jen tak na kus řeči. Za léta, co jsme se znaly, se z nás staly téměř kamarádky. Na ten den, kdy jsem zavítala opět na kus řeči do Podskalí pod Vyšehradem, nikdy nezapomenu. Nela mě přivítala nešťastná a zdrcená. Byla se projít se svým psem na Vyšehradě, a on se najednou rozběhl a skočil…

Energie dávného činu zůstala

V náručí jej donesla k nejbližšímu veterináři. A ten hned věděl, která uhodila. Znal přesně místo, ze kterého se pes vrhnul. Těch pejsků, kteří z neznámého důvodu spáchali sebevraždu na stejném místě, měl už za svou praxi prý několik. A jeho předchůdce jej na tuto skutečnost také upozornil. Tehdy tomu nevěřil, ale teď už ví, že to je pravda. Důvod ovšem nezná. V této souvislosti mě okamžitě napadla otázka, z jakého místa kdysi skákal Šemík – možná bychom se dopátrali shody. Jenže on, na rozdíl od psů, běžel podle legendy po hrdinném skoku k Neumětelům. Velmi mě znervózněla představa, zda stejně jako na psy, nemůže toto místo zapůsobit tragicky také na člověka, který se v takto nebezpečném prostředí ocitne, a bude momentálně naladěn tak, že u něj dojde ke stejnému psychickému zkratu, a on neodolá, rozběhne se a vrhne se ze skály také.

Hledala jsem odpověď

Tato myšlenka mě posedla a já jsem se začala procházek po Vyšehradu bát. Najednou se mi v hlavě usadila myšlenka. Co když se něco takového stane mně? Co když jsou na nejstarším místě z celé Prahy duchové, kteří touží po oběti? Vyšehrad, který byl až do té doby pro mě posvátným místem, se najednou proměnil v děsivou noční můru, kam jsem se bála chodit. Moje fóbie došla až tak daleko, že jsem vyhledala odborníka na energie magických míst. Pán, který pracuje jako psychotronik, mi potvrdil, že mystika této části Prahy je téměř hmatatelná a lidé citliví by se měli pohybovat opatrně nejen na Vyšehradě, ale také Podskalím. Duchy se to v těchto místech prý jen hemží, a Vyšehrad je v podstatě jedna velká svatyně, která ne každému prospívá. Proti svému strachu jsem dostala keltský amulet, neboť duchové, kteří kolem Vyšehradu krouží, jsou pohanského původu. Na Vyšehrad zase chodím ráda, místu ale, odkud kamarádky psík skočil, se však raději obloukem vyhýbám.

Lenka R. (51), Davle .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden