Můj kousek štěstí

Chtěla už prý skočit z mostu! Milionové dluhy.

Konečně řekla někdejší hvězda Ordinace v růžové zahradě Veronika Gajerová (58) o svých astronomických dluzích pravdu. Vůbec je nebrala na lehkou váhu, jak se snažila zpočátku před novináři předstírat.

Cítila se hrozně. Dokonce ji v jednu chvíli napadlo, zda by nebylo nejlepší skočit z mostu. Výsledná dlužná suma se totiž spolu s úroky vyšplhala až někam ke čtyřem milionům a sedmi stům tisícům korunám.

Nepřestala bojovat

Naštěstí je Veronika Gajerová statečná a přímá žena. Nepatří k těm, kdo by oblékli dlouhý šedý baloňák, nasadili černé brýle a čepici s kšiltem a na zvídavé novinářské dotazy odpovídali agresivní sprškou vulgarismů. Blondýnka se naopak postavila k problémům čelem. To však neznamená, že by jí neničily život.

Zlá krev

„Já už jsem pak nechtěla být, už jsem opravdu uvažovala o tom, že to tady zabalím. Dostala jsem se do tak složité situace, že jsem přemýšlela, z jakého mostu skočím,“ líčí. Styděla se, protože nezvladatelné finanční problémy si způsobila sama svou nepraktičností a nehospodárností. Od rozevláté umělkyně by asi ani nikdo nečekal, že si povede brilantní domácí účetnictví, ale dostat se do nekonečné dluhové pasti, to už je příliš.

A aby toho nebylo málo, v době, kdy Veronika zoufale sháněla každou korunu, se objevil koronavirus, přinášející s sebou zavřená kina i divadla – a umělci strádali. Půjčovala si tedy od kolegů, třeba čtyřicet tisíc od Dany Morávkové (49), ale vracet nebylo z čeho, což dělalo zlou krev.

„Byla jsem jelito, musím odpustit i sama sobě, že jsem se do toho dostala,“ podotýká hvězda Městských divadel pražských. Díky náhodě získala zaměstnání v květinářské firmě, vzhledem k osobnímu bankrotu a soudnímu oddlužení má splátkový kalendář s povinností měsíčně splácet šest a půl tisíce korun.

Psychický teror

„Sprejeři mi čmárali po domě, vyhrožovali a chtěli mi unést děti. Vše, co jsem vydělala, jsem dala na úroky,“ vzpomíná. Ale chuť žít teď už neztrácí. Děti jí pomáhají, největší oporou je přítel Michal. „Jsem mu moc vděčná za to, jak mě podržel, že mě neopustil,“ rozplývá se Veronika. Bude se prý za Michala vdávat. Až pomine dluhové peklo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden