Chutná korejská rýže Bibimbap

Už jste někdy ochutnali tradiční korejskou kuchyni? Jestli ne, teď máte čas to napravit.


Ingredience:


4 lžíce sójové omáčky


350 g mletého hovězího masa


2 stroužky česneku


1 lžíce nastrouhaného zázvoru


4 lžíce sezamového oleje


1 lžíce sezamových semínek


slunečnicový olej


250 g dušené rýže


jarní cibulka


2 mrkve


4 vejce


1 menší cuketa


Omáčka na rýži:


2 lžíce sladkokyselé omáčky


2 lžičky krupicového cukru


1 lžička orestovaného sezamu


1 lžíce jarní cibulky


Postup:


V misce smíchejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek, zázvor, 2 lžíce sezamového oleje a sezam. Do půlky marinády naložte maso, zbytek zatím nechte odležet. Do pánve nalijte olej a přidejte do ní uvařenou rýži. Usmažte ji dozlatova. V druhé pánvi si na oleji orestujte na kostičky nebo plátky nakrájenou cuketu, mrkev a pórek.


Přidejte do pánve zbylou marinádu. Promíchejte a přidejte maso. Nechte probublávat. Usmažte si volská oka. Připravte si misky na podávání pokrmu. Rýži smíchejte s omáčkou a rozprostřete ji na dno misky. Poté přidejte maso se zeleninou. Nakonec na pokrm přijdete usmažené vejce a dozdobte jarní cibulkou a sezamem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden