Moje sladké tajemství
Chutná pečená kořenová zelenina
Chutná pečená kořenová zelenina

Zelenina může mít mnoho chutných podob. Jedním z oblíbených způsobů přípravy je zelenina pečená v troubě nebo na grilu, což je skvělá aktivita i pro rodiny s dětmi. Jedná se o zábavný způsob, jak své ratolesti seznámit s různými druhy zeleniny a naučit je, jak připravovat chutné a zároveň zdravé pokrmy.

Díky pečení získá zelenina bohatší chuť, je křupavější a zároveň si tak ponechává své živiny, vitamíny a minerální látky. Na své si tak přijde ostřílený labužník i ten, kdo chce zpestřit svůj jídelníček o zdravější pokrmy.

Ingredience na 4 porce:
2 batáty
2 mrkve
2 červené řepy
4 středně velké brambory
1 petržel
1 malou brokolici
5 stroužků česneku
1 červenou cibuli
1 malou cuketu
olivový olej
hrst tymiánu, sůl, pepř

Postup:
Brambory, batáty, řepu, mrkev, cibuli, česnek a petržel oloupejte. Stroužky česneku nechte v celku, zbylou zeleninu nakrájejte na kousky.

Brokolici rozeberte na růžičky a cuketu nakrájejte na kousky. Zeleninu dejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte ji, opepřete, pokapejte olejem a posypte tymiánem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 15 minut, poté zeleninu promíchejte a dál pečte 10 až 15 minut. Hotovou zeleninu servírujte s dressingem ve formě dipu podle chuti.

„Dressingů se nemusí bát ani ti, kteří důsledně řeší svou životosprávu, protože obsahují řadu důležitých vitamínů. Pro odlehčenější variantu doporučuji zvolit dressing s jogurtovým základem, ten obsahuje větší množství bílkovin a menší množství tuku než dressingy s majonézovým základem,“ říká Michal Neškera, obchodní ředitel společnosti Spak.

Související články
Nadcházející trendy v kosmetickém průmyslu mají vždy silný dopad a vyvolávají velkou pozornost. To platí i o nedávném odhalení nové kosmetické řady od značky Sain, které se uskutečnilo 6. června v nádherných zahradách pražského hotelu The Grand Mark. Právě zde byly nejenže představeny nové produkty, ale akce také posloužila jako příležitost k oslavě dlouhodobé spolupráce […]
Značka Skechers přichází s druhou edicí Skechers x Jen Stark okouzlujících a barevných designů na obuvi, které oživí váš šatník na celou sezónu. Po velkém úspěchu první série, která se rychle vyprodala, obnovuje Skechers spolupráci s umělkyní z Los Angeles a uvádí svou nabídku se širokou paletou stylových tenisek. Kolekce, která je nyní dostupná pro […]
Moje sladké tajemství / 30.5.2024
Milujete italskou pizzu, ale chcete jíst zdravě? Z pohodlí domova si můžete připravit takovou, která je nejen nízkokalorická a nutričně plnohodnotná, ale taky neodolatelně chutná. Při vlastní přípravě získáte kontrolu nad použitými ingrediencemi a můžete si být jisti, že výsledek se obejde bez konzervantů. Připravte si ingredience podle našeho receptu a pochutnejte si na skvělé […]
V pondělí 3. června se uskuteční dvanáctý ročník Fresh Senior Festivalu, akci bude hostit Villa Pellé v pražské Bubenči. Letos se organizátoři rozhodli připojit k oslavám Roku české hudby, jež se konají u příležitosti 200 let od narození Bedřicha Smetany. Jako motto festivalu proto zvolili název písně z opery Prodaná nevěsta – Proč bychom se netěšili. A návštěvníci se […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz