Moje chvilka pohody

Chybělo mu prý zázemí

Manžel mě podváděl už kdysi, nechci ho vidět

Bývá bohužel celkem běžné, že si ženatý muž najde milenku. Většinou mladší a hezčí. A jistá si v tomto směru nemůže být žádná žena.

S kamarádkami jsme pravidelně řešily různé problémy. Dvě z nás, Simona a Hanka, měly velké trápení se svými manžely, kteří si našli o dost další milenky. Já jsem si myslela, že se mě tyto problémy netýkají.

Svoje manželství s Mojmírem jsem považovala za ukázkové. Dali jsme se dohromady ještě na vysoké škole. O jeho věrnosti jsem neměla žádné pochybnosti.

Nic nepomohlo

I po čtyřicítce jsem se o sebe dobře starala, pravidelně jsem chodila do posilovny a dbala na to, abych byla vždy perfektně upravená. V té době už jsme s manželem bydleli v rodinném domku za městem, kam jsme se přestěhovali z původního třípokojového bytu. Prvotní nadšení z nového bydlení pomalu opadalo, když jsem v domě byla čím dál víc sama.

Pátrala jsem

Děti, jak vyrůstaly, měly svoje zájmy a manžel, který se dal na podnikání, trávil většinu času v práci. Najednou dělal i po nocích a o víkendech, což nikdy předtím nedělal. Vysvětloval to tím, že potřebujeme více peněz a firma se rozrůstá.

Postupně jsem o tom jeho vytížení začala mít pochybnosti. Něco mi našeptávalo, že za častým manželovým pobytem v práci musí být něco jiného. Znala jsem zkušenosti kamarádek, které přišly muži na nevěru, a tak jsem si zahrála na detektiva.

Prohledala jsem manželovi telefon, ale nic jsem nenašla. Na jednu stranu jsem se cítila hrozně, že jsem mu vlezla do soukromí, na druhou mi však spadl obrovský kámen ze srdce. Pocit úlevy však netrval dlouho. Jednoho dne k nám přijel kurýr a přinesl balíček.

Zvláštní balík

Posílali ho z nějakého hotelu. Přišlo mi to poněkud zvláštní, zároveň ve mně hlodala zvědavost, tak jsem ho otevřela. Kromě manželových tenisek tam byly i plavky. Jedny pánské, Mojmírovy, druhé dámské, ve velikosti čtyřicet dva.

Stačí dodat, že já jsem nosila o dvě čísla menší velikost. Dívala jsem se na ty dva kusy oblečení a v hlavě mi kolovaly nejrůznější otázky. Hodila jsem plavky zpátky do krabice a čekala, až se Mojmír vrátí z práce.

Vyšel s pravdou ven

Mezitím jsem obvolala své dvě nejbližší kamarádky a dopřála si skoro celou lahev vína na uklidnění a taky na kuráž, což mělo za následek, že mě manžel našel uplakanou a rozčilenou. Okamžitě jsem na něj udeřila, že má milenku.

Nejprve se snažil zatloukat, ale lhát nikdy neuměl. Chtěla jsem vědět, o koho se jedná. Když mi to konečně řekl, byla jsem v šoku. Jednalo se o jednu manželovu bývalou kolegyni. Matně jsem si ji vybavovala. Nebyla ničím zajímavá, a dokonce byla starší než já.

Ještě větším překvapením však bylo zjištění, že s ní krátkou dobu udržoval mimomanželský vztah už tehdy, před deseti lety. Celou věc jsem rozdýchávala velmi těžce a trvalo dlouho, než jsem se s ní vyrovnala. Naštěstí mi velmi pomohly kamarádky, které si už podobnou situací prošly.

Mám čistý štít

Většina žen, když je opustí muž, zhubne, změní životní styl, vylepší vizáž. Já jsem to všechno dělala už během manželství, a nepomohlo mi to. Později jsem se dozvěděla, že Mojmír našel u své nové partnerky pohodu a zázemí, které mu u mě prý chyběly.

V rozvodu jsem mu nebránila. Z našeho manželství jsem ale vyšla se ctí – vždy jsem se snažila, aby manželovi nic nescházelo, ale aby vztah klapal, musí to chtít prostě oba.

Šárka K. (52), Vysoké Mýto

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden