Moje chvilka pohody

Chyby nešťastných žen

Často na vás padá zdánlivě naprosto bezdůvodně smutek. Někdy je těžké si uvědomit nebo přiznat hlavní příčiny takového splínu. Zkuste se zamyslet nad následujícími řádky. Týkají se právě vás? Pak je nejvyšší čas něco změnit.

Možná se vám zdají některé situace jako neřešitelné. Snadno pak propadnete depresi a beznaději. A přitom se ve skutečnosti zase tolik moc neděje. Vy ale, i přes tyto argumenty,stále donekonečna opakujete chyby, kterých je třeba se zbavit.

Málo spíte a odpočíváte

Když máte málo spánku a odpočinku, je unavené nejen vaše tělo, ale i mysl. Může pak vzniknout začarovaný kruh, kdy kvůli tomu, že se trápíte nemůžete spát. A nedostatek spánku pak depresi a zármutek ještě prohlubuje.

Zkuste chodit do postele o trošku dřív a vyspat se pravidelně sedm hodin. Před spaním si uvařte meduňkový nebo jiný uklidňující čaj. Zabývejte se jen příjemnými věcmi, zkuste v klidu relaxovat. Naučte se uvolňovat a odreagovávat od stresu i během dne.

Co si o vás myslí druzí

Pokud se všechno to, co děláte, točí především kolem strachu z toho, co tomu řeknou ostatní, jste na velmi špatné cestě. Necháváte se příliš ovlivňovat a svůj život vlastně tak ani nežijete Nežijete ho vy, ale druzí lidé.

To není šťastné řešení vaší situace. Naučte se věřit, že nejdůležitější je to, co si o sobě myslíte vy. Tím si vás ostatní lidé budou i víc vážit. Také pro muže to bude velmi přitažlivý moment. Pokud budete svému partnerovi rovnocennou partnerkou, zlepší se i vaše vztahy, A vy budete mnohem spokojenější. Naučit se žít svůj život vám samozřejmě chvíli potrvá. Ale vydržte. Stojí to za to.

Straníte se společnosti

Někdy je těžké vyjít s ostatními lidmi. Ale tím, že se od nich odstřihnete, jen způsobíte to, že se budete cítit ještě mnohem hůř. Samota je dobrá jen občas, dlouhodobě rozhodně neprospívá nikomu.

Pokud vás tedy lidé štvou, vybírejte si pečlivěji, s kým se stýkáte. Nebo si prostě najděte nové a lepší známé. Naučit se ovšem musíte vycházet i s těmi, kteří vám právě nepadli do oka. Například v zaměstnání, které vás jinak baví.

Pěstujte si skutečná přátelství jako vzácnou kytičku. Člověk je ze své podstaty tvor společenský a kontakt s lidmi potřebuje k životu.

Nedokážete odpustit

Možná se vám někdo chce omluvit, ale vy ho přesto odmítáte vzít na milost, odpustit mu a přestat ho nenávidět. To je velmi špatně. Platí to o dávných křivdách i o nedávném klopýtnutí vašich přátel nebo partnera.

Nemusíte to samozřejmě celé smazat, ani s tím dotyčným dál udržovat kontakt. Jen ze sebe dostaňte ten negativní pohled na něj. Oprostěte se od toho špatného, co vám způsobil a jděte dál. Vztek a nenávist by vás totiž mohla jen zbytečně užírat. Negativní postoje otravují vaši mysl a duši. Škodí tak především vám a ne viníkovi.

Příliš brzy to vzdáte

Kdykoli se něco pokazí, dáváte ruce pryč a utíkáte rychle od toho. To znamená, že nemáte motivaci ani vůli jít dál a vyvíjet se. To je opravdu zásadní chyba. Podvědomě to tušíte a proto se kvůli ní cítíte dost mizerně.

Opět se dostaví pocit méněcennosti, nedokonalosti a neschopnosti. Začne vás pronásledovat touha někam zalézt, s nikým se nebavit. Dost! Zkuste si říct, že nastalý problém je docela běžná výzva od života. Taková, kterých už jste zvládla spousta. Přijměte tu výzvu a řešte ji sama za sebe.

Bojíte se pochválit

Určitě znáte ten slastný pocit vítězství. Moc dobře víte, co s psychikou udělá vydřený úspěch. Jenže vy ve vítězství dost často nevěříte a pochvaly za úspěšný krok se dost bojíte. Tak sundejte ty černé brýle a podívejte se na svět zpříma.

Vzpomeňte si na ten opojný pocit štěstí, který jste kdysi prožívala. A snažte se ještě o kousek víc. Vy to přece dokážete. Ta euforie z dobrého konce, z vítězství pak zažene všechny chmury z vašeho čela. Vychutnejte si úspěch a pochvalu od ostatních. A nezapomeňte se sama pochválit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden