Můj kousek štěstí

Chystá se adoptovat dítě?

Pomáhá dětem zatím jen jako patronka projektu, ale chce dávat víc

Poněkud složitou minulost, která už není žádným velkým tajemstvím, má Jitka Schneiderová (48). Hvězda seriálu Anatomie života vyniká nevšedním půvabem, a tak není divu, že bývalý manžel David Švehlík (49) rezignoval na plánovanou kněžskou dráhu a raději se s ní oženil.

Narodila se Sofie Anna (15) – ale její rodiče se navzdory tomu, jakou daň za sňatek zaplatil Švehlík, nakonec rozvedli. O důvodech krachu se léta nemluvilo. Až s odstupem času herečka přiznala, že to byla ona, kdo se rozhodl odejít.

Ničeho nelituje

„Byla jsem zamilovaná, ano. Nic menšího,“ vysvětlila hvězda filmu Samotáři odchod od rodiny. Jenže s tím, kvůli němuž zbořila manželství, už dávno nežije. Přesto nelituje ničeho, co kdy udělala, domnívá se, že to tak mělo být.

A obdivuje exmanžela za to, jak důstojně svůj těžký úděl tehdy nesl. „Na Davidovi si vážím, s jakou ctí to ustál. Byla jsem to já, kdo pojmenoval konec našeho vztahu, a on to určitě měl v tu chvíli těžší,“ vzpomíná.

Dost lásky

Přiznává, že během té složité doby zažila perné chvíle. Měla komplikovaný soukromý život a spoustu pracovních závazků, muselo to být nesmírně vyčerpávající. Ale zároveň vychovávala dceru, a kvůli ní se musela dát do pořádku.

„Někdy, když to zrovna bylo těžký, jsem brečela schoulená až potom, co usnula. Viděla mě slabou, ale neviděla mě to vzdát,“ vzpomíná herečka. Tvrdí, že díky Sofii Anně si najednou připadá mnohem silnější. Přála by si i druhé dítě, domnívá se, že u jejího stolu je dost místa a že by mu byla schopna dát i dostatek lásky.

A co svatba?

„Samozřejmě o tom přemýšlím. Nikdy neříkej nikdy,“ odpověděla na dotaz, zda uvažuje o osvojení miminka. Již deset let podporuje kampaň Hledáme rodiče, snažící se prosadit, aby bylo co nejméně malých dětí v ústavní péči, aby byly umísťovány do rodin.

Dospívající dcerka mámu s léty už nebude tolik potřebovat, roli převezmou kamarádky a nápadníci. A tak pokud potkáte Jitku s kočárkem, nedivte se. Jistě to bude muset prohovořit s přítelem, designérem Lukášem Pitterem (42). A není vyloučeno, že chystá zároveň i svatbu – aby miminko přivedla do úplné rodiny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden