Moje chvilka pohody

Cibulačka pro zahřátí

Poctivá francouzská cibulová polévka je úžasným zahřívákem v sychravých podzimních dnech.

Suroviny na 4 porce

- 1 kg cibule

- olivový olej

- 20 g hladké mouky

- 350 až 400 ml bílého suchého vína

- 2 l kuřecího vývaru

- sůl

- mletý černý pepř

- světlá bageta

- tvrdý plátkový sýr

Postup

1. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a nechte je zesklovatět v hrnci na olivovém oleji.

2. Přidejte mouku a vařte asi 2 minuty. Přilijte víno a vařte, dokud se asi dvě třetiny nevypaří. Poté přidejte kuřecí vývar a vařte asi 30 minut. Podle potřeby osolte a opepřete.

3. Podávejte se sýrovou bagetkou – tvrdý plátkový sýr nechte zapéct na pečivu v troubě nebo v mikrovlnce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden