Cibulačka s červeným vínem

Suroviny:


  • 5 kusů cibule

  • 2 lžíce másla

  • 250 ml červeného vína

  • 300 ml vývaru

  • 1 snítka tymiánu

  • bobkový list

  • sůl a pepř

  • bílá bageta

  • 80 g sýra


Postup:

Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, v hrnci s širokým dnem pomalu na másle necháme zesklovatět a pokračujeme v opékání, až cibule dostane jemnou zlatavou barvu. Při opékání je zejména na konci potřeba velmi často míchat, aby se cibule nepřipalovala.

K cibuli nalijeme červené víno a vývar, přidáme tymián a bobkový list a vše necháme pod pokličkou asi 20 minut probublávat doměkka. Záleží na stáří cibule i síle nakrájení plátků, čím tenčí, tím rychleji se cibule uvaří.

Když cibule změkne, tymián a bobkový list pak z polévky vyndáme, dochutíme solí a pepřem a stáhneme z plotny.

Před podáváním navrch polévky naskládáme plátky bagety a na ně přidáme nastrouhaný sýr. Celou polévku nakonec zapečeme pod grilem dozlatova, aby se sýr roztekl a zezlátl.



  • 4 porce

  • snadné

  • do 90 min


TIP:

Tahle verze používá červenou cibuli spolu s červeným vínem. Nejvíc práce dá opéct cibuli, pak už je to hračka.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden