Cibulačka s červeným vínem

Suroviny:


  • 5 kusů cibule

  • 2 lžíce másla

  • 250 ml červeného vína

  • 300 ml vývaru

  • 1 snítka tymiánu

  • bobkový list

  • sůl a pepř

  • bílá bageta

  • 80 g sýra


Postup:

Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, v hrnci s širokým dnem pomalu na másle necháme zesklovatět a pokračujeme v opékání, až cibule dostane jemnou zlatavou barvu. Při opékání je zejména na konci potřeba velmi často míchat, aby se cibule nepřipalovala.

K cibuli nalijeme červené víno a vývar, přidáme tymián a bobkový list a vše necháme pod pokličkou asi 20 minut probublávat doměkka. Záleží na stáří cibule i síle nakrájení plátků, čím tenčí, tím rychleji se cibule uvaří.

Když cibule změkne, tymián a bobkový list pak z polévky vyndáme, dochutíme solí a pepřem a stáhneme z plotny.

Před podáváním navrch polévky naskládáme plátky bagety a na ně přidáme nastrouhaný sýr. Celou polévku nakonec zapečeme pod grilem dozlatova, aby se sýr roztekl a zezlátl.



  • 4 porce

  • snadné

  • do 90 min


TIP:

Tahle verze používá červenou cibuli spolu s červeným vínem. Nejvíc práce dá opéct cibuli, pak už je to hračka.

reklama
reklama

Komentáře