Můj kousek štěstí

Cibule je dokonalá prevence i první pomoc

Má všestranné léčebné použití. Už naše babičky vařily cibulový čaj na kašel a dobře dělaly. Neměla by chybět v žádné kuchyni.

Působí proti infekcím dýchacích cest a léčí jejich nemoci jako jsou kašel, zahlenění, špatné dýchání, chrapot, rýma, angína, chřipka, bolesti v krku. Dezinfikuje ústní dutinu, dýchací cesty a nosní sliznici. Preventivně působí proti oparu. Podporuje růst vlasů, jejich kvalitu a sílu. Posiluje slabé nehty. Léčí zánět středního ucha. Podporuje chuť k jídlu. Dezinfikuje střeva, ničí střevní parazity. Léčí hemeroidy. Posiluje srdce a krevní oběh, zpevňuje cévní stěny. Čistí krev, podílí se na krvetvorbě a zvyšuje prokrvování. Snižuje krevní tlak a při cukrovce snižuje hladinu cukru v krvi. Posiluje všeobecně celý imunitní systém.

Zabíjí bakterie v okolí

Při prvním náznaku nemoci snězte okamžitě cibuli. Další rozkrájejte a rozmístěte po místnosti nebo celém bytě, abyste ochránili ostatní členy rodiny. Cibule vyčistí místnost od choroboplodných bakterií. Tuto cibuli již nekonzumujte, vstřebáním bakterií se stává toxickou. Jaké recepty jsou nejúčinější? Šťávu ze syrové cibule smícháte s medem v poměru 2:1. Nebo cibuli nakrájejte a zasypejte lžící práškového cukru. Za hodinu pustí cibule šťávu, bere se třikrát denně po jedné polévkové lžíci. Nakrájenou cibuli můžete také přelít horkou vodou, povařit, scedit, smíchat s lipovým čajem Přidejte med nebo cukr. Můžete použít též jako obklad krku. Nadrobno nakrájíte 100 g syrové cibule a podusíte 10 minut s lžící anýzu. Přiložíte teplé na krk a obklad měníte po 2 hodinách..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden