Cibule plněné mletým masem

Suroviny:


  • 8 velkých cibulí

  • 1 dl mléka

  • 80 g eidamu

  • 1 houska

  • sůl a vývar

  • 2 vejce

  • 400 g mletého masa

  • 3 lžíce másla


Postup: Všechny oloupané cibule krátce povaříme. Potom je scedíme, seřízneme vršky, vyřízneme středy a vydlabeme. Mleté maso smícháme s houskou, kterou jsme namočili v mléce a vymačkali. Osolíme, přidáme vejce, papriku a nasekané vnitřky cibulí. Náplň důkladně promícháme a naplníme do připravených a vydlabaných cibulí, které naskládáme do olejem vymaštěného pekáčku, posypeme sýrem, pokapeme zbytkem rozehřátého másla, podlijeme vývarem a necháme asi na 2 minuty zapéct.

.

reklama
reklama

Komentáře