Můj čas na kafíčko

Čím chlapa spolehlivě naštvete?

Posvítili jsme si na větičky, které zaručeně vytočí každého muže. Které to jsou?

Rozčílit muže není těžké. Ať už to děláme schválně, či bezděky, jsou věty, které muži nesnášejí a dovádějí je k zuřivosti. Tak schválně, umíte se jich vyvarovat?

Některé věty jsou podpásovky, které muže zraňují na nejslabším místě. Pokud partner dělá něco, co se vám nelíbí, řekněte mu to jasně, aby věděl, co dělá špatně, a také to, jak si to představujete.

Pokud máte rozdílné názory, neberte si berličku v podobě názoru někoho jiného, za koho se takříkajíc schováte. Rozeberte si vše z vašeho vzájemného pohledu a snažte se najít kompromis přijatelný pro vás oba.

Tohle ty nikdy nepochopíš!

Podobné věty muže automaticky naladí negativně a proti vám. Nekonkrétní výčitka je to nejhorší, co můžete udělat. Pokud chcete něčeho dosáhnout, nevyčítejte mu chyby tímto stylem. Řekněte mu na rovinu, co udělal právě v dané chvíli špatně, a hotovo. Úplně nejlepší je požádat ho o to, co opravdu chcete, a to ideálně s úsměvem.

Nedivte se, ale pochvalte jeho originalitu.

Raději to udělám sama

Když muži řeknete tuto větu, shazuje ho to, protože naznačujete, že to uděláte lépe, a on se pak často cítí jako idiot, který nic neumí. A tak to radši vzdá.

Každý dělá věci, jak umí, a pokud to muž nedokáže stejně jako vy, neznamená to, že to je špatně. Zkuste mu více důvěřovat, a budete se divit, kolik vám ubude povinností.

Já si myslela, že…

Někdy stačí říct už jen slovíčka „Já myslela, že“, a už je oheň na střeše. Mohla byste se trochu urazit, protože co je na tom strašného, když předpokládáte, že také nad věcmi přemýšlí?

Jenže bohužel po proklatém „že“ následuje většinou pokračování: „... že půjdeme spolu, že budeš dnes doma, že jsi to měl udělat jinak…“

Víš, je potřeba udělat…

Ne že by pro vás nechtěl nic udělat, ale jde o to, že se předtím nezeptáte na jeho program a jestli má vůbec čas. Nejlepší je, když mu k tomu na stole přistane ještě celý papír činností, o nichž ví, že se musí udělat, nebo jde naopak o takové jasné věci, nad kterými nemá cenu diskutovat.

Vymaluješ to teď o víkendu?

Tato slova jsou solí do otevřené rány. Který chlap chce o víkendu malovat? Zvlášť když ví, že mu je pak vyčteno jeho dílo. Představa stěhování nábytku nebo televize pod igelitem na tři dny ho přivádí k šílenství. Pokud se chlap nechce zapojit, volejte řemeslníka, a máte klid.

Proč to děláš takhle?

Jdou na vás mrákoty, když se partner, který není zrovna šikovný, do něčeho pustí a vypadá to na tragédii? Jenže když mu řeknete: „To, že to tak děláš ty, neznamená, že to dělají všichni ostatní,“ akorát ho rozzuříte. Važte si toho, že dělá váš muž věci sice trochu nešikovně, ale přece jen po svém.

Slíbil jsi mi, že…

Přemýšlela jste někdy nad tím, co kouzelného se za touto větou skrývá, že následuje hromada výčitek, či dokonce hádky? Ať už to je neustálé opakování ze strany žen, nebo časté nesplnění povinností a úkolů, které nám chlapi naslibují, tato věta funguje spolehlivě jako červený prapor na divokého býka!

Já ti to říkala!

Tato věta je nejčastější spouštěč partnerské hádky. Chlap si připadá jako neschopný sklerotik. Ale ruku na srdce, i pánové nás tímhle dokážou naštvat, když nám říkají, proč musí být tak dlouho v práci, nebo když nám už podesáté vysvětlují, jak pracovat s novým ovladačem u televize.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden