Moje sladké tajemství

Čím cukr nahradit?

Věřte nebo ne, ale bez cukru se bez problému obejdete. Existuje řada přírodních sladidel, která jsou zdravější a často i mnohem chutnější než rafinovaný bílý cukr.

Med a javorový sirup

Med můžete používat do čaje, kávy, na pečení i vaření. Je mnohem sladší než běžný cukr, takže ho stačí menší množství, a obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Dávejte přednost domácímu medu, u kterého nehrozí kontaminace bakteriemi či antibiotiky. Skvělou volbou je i javorový sirup, který ukrývá velké množství důležitých minerálů (např. mangan, což je hlavní zdroj buněčné energie).

Kokosový cukr

Vyrábí se ze zkaramelizovaného nektaru kokosových květů a představuje jedno z nejlepších přírodních sladidel s nízkým glykemickým indexem. Je ideální do čaje, kávy, zákusků nebo koktejlů, kterým dodá exotickou chuť. Obsahuje vysoké množství minerálů, jako je hořčík, draslík, zinek a železo, a je bohatý na vitaminy skupiny B.

Rýžový sirup

Strukturou a chutí připomíná med. Používá se jak v teplé, tak i studené kuchyni, například na slazení salátů, čaje, kaší, jogurtů, müsli, palačinek, lívanců, marmelád, cukrovinek, nápojů, buchet.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden