Moje chvilka pohody

Čím krmit psího dědečka?

První viditelné známky stáří se u pejsků objevují obvykle mezi sedmým a desátým rokem. Se stářím často přicházejí i různé zdravotní problémy.

Některé z nich se dají oddálit správnou životosprávou.

Pozor na tloustnutí

Jakmile začne pes stárnout, začne, stejně jako u lidí, jeho metabolismus zpomalovat. To znamená, že jeho energetická hladina postupně klesá a s tím i množství potřebných kalorií. Pokud nesnížíte přiměřeným způsobem jeho denní krmnou dávku, začne tloustnout. A obezita je u psů stejně nebezpečná jako u lidí.

Bílkoviny a antioxidanty

Při krmení psa seniora je jedno zásadní pravidlo – neomezujte bílkoviny! U psů se s věkem potřeba bílkovin nesnižuje. Dostatečné procento dobře stravitelných bílkovin živočišného původu navíc přispívá k zachování svalové hmoty. Další klíčovou složkou jsou antioxidanty. Vybírejte pro svého psa krmiva s vitaminem E a beta-karotenem, které pomáhají eliminovat volné radikály, jež narušují tělesné tkáně a podporují proces stárnutí. Antioxidanty rovněž posilují psí imunitní systém.

Pro zdravé klouby

V krmivu pro psí seniory mohou být určité doplňky, které mohou pomoci při běžných zdravotních problémech postihujících starší psy. Krmivo pro seniory proto zpravidla obsahuje například rybí oleje, chondroitin, glukosamin, MSM, což jsou látky důležité pro zdraví kloubů.

Rostlinné složky

Kvalitní kompletní krmiva pro starší psy bývají obohacené o rostlinné výtažky upravující trávení. Patří sem například extrakt z juky nebo vláknina, podporující funkci střev a pravidelné vyprazdňování.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden