Moje šťastná hvězda

Čím léčit bolest svalů a kloubů?

Většinou se objevují zcela nečekaně a dokážou nám pořádně znepříjemnit život. Naštěstí se akutní i chronické bolesti svalů a kloubů dají léčit. Navíc zcela přírodní cestou.

Toto onemocnění trápí lidstvo od nepaměti. Díky tomu ale existuje nespočet přírodních léků a šikovných rad, které na bolesti svalů a kloubů skutečně zabírají.

Jako v případě mnoha dalších onemocnění i zde platí, že některé potraviny a bylinky jsou vskutku zázračné. Proto dříve než sáhnete po lécích na bolest nebo zánět, raději se zkuste svěřit do rukou přírody. Rozhodně neprohloupíte.

Užívejte odvar z vrby bílé

Kůra této léčivé rostliny má analgetické účinky, neboť obsahuje látky jako salicin či třísloviny a flavonoidy, které působí protizánětlivě. Často se proto užívá při revmatických potížích nebo při bolesti zad, kloubů nebo hlavy.

Jak si odvar připravíte? Tři až pět gramů vrbové kůry zalijte vroucí vodou, nechte deset minut louhovat a pak sceďte. Užívejte třikrát až čtyřikrát denně po dobu jednoho měsíce.

Zázvorový čaj nebo obklad

O zázvoru není třeba vůbec pochybovat. Je to skutečný zázrak přírody. V tomto případě ho využijete zejména díky tomu, že má protizánětlivé účinky. Přibližně dvě až tři lžičky sušeného zázvoru zalijte 2 dcl vroucí vody.

Následně vylouhujte nebo přeceďte přes sítko. Zázvorový čaj pijte dvakrát až třikrát denně minimálně po dobu dvou týdnů. Pokud máte dostatek čerstvého zázvoru, nastrouhejte si ho najemno a kaši přikládejte na nejbolestivější místa.

Koupel z kopřivy dvoudomé

Často se používá při léčbě artritidy. Bylina se nejlépe hodí na koupel nebo si z ní můžete udělat čaj. V případě koupele budete potřebovat minimálně tři hrsti čerstvé byliny, kterou spaříte jedním litrem vroucí vody.

Necháte patnáct minut louhovat a pak přecedíte. Následný výluh vlijete do teplé koupele. Do ní si pak na dvacet minut lehněte. Myslete ale na to, že ponoření byste měli být do výše srdce.

Koupel si dělejte alespoň dvakrát do měsíce. Pokud si chcete připravit kopřivový čaj, 2 až 4 g kopřivových listů zalijte 2 dcl vody a louhujte pět minut. Ještě horký vypijte. Je zapotřebí vypít alespoň dva šálky denně.

Zázračná semínková medicína

Připravte si skleněnou uzavíratelnou nádobu. Zvlášť v misce si pak smíchejte tři lžíce rozinek, dvě lžíce želatiny v prášku bez příchuti, osm lžic mletých lněných semínek, čtyři lžíce mletých sezamových semínek a 200 g dobrého medu.

Promíchejte a přelijte do sklenice. Medicínu uchovávejte v chladu. Užívejte každý den dvě čajové lžičky, nejlépe po dobu jednoho měsíce. Následně měsíc vynechejte a pak opět začněte medicínu užívat. Uvidíte, že se vám již brzy znatelně uleví.

Zábal na bolavá kolena

Pokud vás trápí bolesti v kolenních kloubech, skvělý je zábal z rybího tuku. Na noc si kolena namažte silnou vrstvou rybího tuku, přiložte na každé igelitový sáček a převažte obinadlem či jiným kusem látky, které vám nebude líto.

Jakmile se tuk začne vstřebávat, látka jím nasákne a mastné skvrny hned tak neodstraníte.

Nastrouhaný křen

Čtyři lžíce čerstvého nastrouhaného křenu smíchejte s dvěma nastrouhanými bramborami. Směs zabalte do gázy.

Bolavé místo si nejprve promažte sádlem a následně přiložte na dvacet minut hotový obklad. Pak důkladně omyjte. Provádějte podle potřeby, dokud bolest nezačne ustupovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden