Čínská pánev po česku

Čínská pánev je ideální „čína po česku“, kterou Jiří Štěpnička vaří velice rád. Nahrazování originálního tradičního koření je tak trochu jeho koníčkem.

Ingredience: 500 g vepřové kýty, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce rostlinného oleje, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer), 200g brokolice bez velkého košťálu, 3 lžíce zeleninového vývaru, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř

Postup: Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je a obalíme ve škrobové moučce. Ve vysoké pánvi, lépe však v kotlíku wok, rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme z obou stran. Poté ho vyjmeme a uchováme ho v teple. Do pánve nasypeme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky nebo nudličky a opečeme ji.Směs osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme ještě sójovou omáčku. Vše promícháme, vložíme zpět maso a ještě 5 minut podusíme pod poklicí. Přílohu můžeme zvolit dle vlastní chuti. Ideální je rýže nebo nudle.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden