Císařský trhanec s borůvkami

Po hlavním jídle následuje dezert, který jsme si pro vás také připravili. Touto sladkou delikatesovou uspokojíte nejen sebe, ale i své blízké.


Ingredience:


2 vejce


100 ml mléka


90 g mouky


40 g moučkového cukru


prášek do pečiva


borůvky


sůl


2 lžíce másla


moučkový cukr


čerstvé ovoce


Postup:


Oddělte si žloutky a bílky. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte dotuha. Nechte vychladit. Poté ke žloutkům přidejte cukr, sůl, mléko a prošlehejte. Nakonec nasypejte hladkou mouku a opět promíchejte. Vmíchejte bílky a prášek do pečiva.


Na pánvi rozehřejte máslo a vlijte 3/4 těsta. Po pánvi rozetřete. Pečte zhruba 4 minuty. Můžete přidat borůvky. Zbývajícím těstem se snažte borůvky překrýt.


Počkejte, dokud těsto nezatuhne. Po dalších 6 minutách podeberte a trhanec otočte. Na strany vložte kousky másla, ať není druhá strana suchá.


Po dalších 4 minutách můžete začít trhat. Pocukrujte a promíchejte. K vylepšení sladkého pokrmu můžete přidat šodó. Podávejte s jahodami, jablky nebo jiným ovocem, které máte rádi.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden